Обама обяви методите си за борба с бедността и неравенството

В годишната реч пред Конгреса „за ситуацията в страната“, американският президент Барак Обама говори за действията, които той възнамерява да предприеме през 2014 г., пише Reuters .

Както е заявил Обама , той планира да работи с Конгреса, но при липсата на помощ ще действа , използвайки своите правомощия и подписвайки президентски укази .

„Америка не стои на едно място, и аз също няма да правя това. Ето защо, винаги и навсякъде, където аз мога без  законодателство да  предприемам стъпки за подобряване на възможностите зна по-голям брой американски семейства, аз ще го направя „- каза Обама.

Президентът също така възнамерява да увеличи минималното почасово заплащане до $ 10.1 за федералните служители с договор и ще се стреми чрез  конгреса да постигне това покачване и в други сектори , в които правомощията на президента не са достатъчни.

Обама също така планира да подпише указ за създаване на  базови спестовни сметки, които ще позволят на много американци за първи път  да започнат да спестяват за пенсия и ще се гарантират от правителството на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *