Обама обяви методите си за борба с бедността и неравенството

В годишната реч пред Конгреса „за ситуацията в страната“, американският президент Барак Обама говори за действията, които той възнамерява да предприеме през 2014 г., пише Reuters .

Както е заявил Обама , той планира да работи с Конгреса, но при липсата на помощ ще действа , използвайки своите правомощия и крадено от 30думи подписвайки президентски укази .

„Америка не стои на едно място, и аз също няма да правя това. Ето защо, винаги и навсякъде, където аз мога без  законодателство да  предприемам стъпки за подобряване на възможностите зна по-голям брой американски семейства, аз ще го направя „- каза Обама.

Президентът също така възнамерява крадено от 30думи да увеличи минималното почасово заплащане до $ 10.1 за федералните служители с договор и ще се стреми чрез  конгреса да постигне това покачване и в други сектори , в които правомощията на президента не са достатъчни.

Обама също така планира да подпише указ за създаване на  базови спестовни сметки, които крадено от 30думи ще позволят на много американци за първи път  да започнат да спестяват за пенсия и ще се гарантират от правителството на САЩ.

защищено INVITEXT

Add Comment