Американка, арестувана за два дни, прекара пет месеца в затвора

В САЩ  властите забравили да освободят от затвора жена няколко месеца,  заради грешка на съдията. Инцидентът е станал през август миналата година , но разследването започнало едва миналата седмица , пише Daily Mail.

Съдията на окръг  Кларк,  Индиана,  Джери Джакоби на  22 август осъдил 34 -годишната Дестини Хофман на  два дни  затвор за фалшифициране на тестове за наркотици. По този начин тя нарушила условията на своята  рехабилитация.

Съдията наредил ареста на Хофман с фразата „до второ нареждане“, без предварително изслушване и без да  даде на ответничката възможност да се срещне с адвоката си. Само че съответното разпореждане съдията забравил да подпише, оставяйки жената в затвора пет месеца.

В резултат на това Хофман престояла в затвора до края на декември миналата година, и едва след това грешката излязла на бял свят. В момента вече е на свобода. На делото за ареста на американката се натъкнал през януари заместник- окръжният прокурор Michelle Gilbert, когато преглеждала стари случаи. Тя веднага подала жалба за  предварително съдебно изслушване, като посочила , че гражданските свободи на  Хофман са грубо нарушени.

Журналистите не са открили за коментар Джакоби, а  представител на Окръжния съд на Кларк е отказал да коментира  въпроса . Не е ясно също защо и самата Хофман не е уведомила затворническите надзиратели , че е трябвало да напусне ареста.

Според адвоката на американката, той не е бил наясно , че клиентката му е зад решетките. Адвокатът съобщи, че може да подаде съдебен иск срещу съдебните служители за незаконно лишаване от свобода от неговата клиентка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *