Американка, арестувана за два дни, прекара пет месеца в затвора

В САЩ  властите забравили да освободят от затвора жена няколко месеца,  заради грешка на съдията. Инцидентът е станал през август миналата година , но разследването започнало едва миналата седмица , пише Daily Mail.

Съдията на окръг  Кларк,  Индиана,  Джери Джакоби на  22 август осъдил 34 крадено от 30думи -годишната Дестини Хофман на  два дни  затвор за фалшифициране на тестове за наркотици. По този начин тя нарушила условията на своята  рехабилитация.

Съдията наредил ареста на Хофман с фразата „до второ нареждане“, без предварително изслушване и без да  даде на ответничката възможност да се срещне с адвоката си. Само че крадено от 30думи съответното разпореждане съдията забравил да подпише, оставяйки жената в затвора пет месеца.

В резултат на това Хофман престояла в затвора до края на декември миналата година, и едва крадено от 30думи след това грешката излязла на бял свят. В момента вече е на свобода. На делото за ареста на американката се натъкнал през януари заместник- окръжният прокурор Michelle Gilbert, когато преглеждала стари случаи. Тя веднага подала жалба за  предварително съдебно изслушване, като посочила , че гражданските свободи на  Хофман са грубо крадено от 30думи нарушени.

Журналистите не са открили за коментар Джакоби, а  представител на Окръжния съд на Кларк е отказал да коментира  въпроса . Не е ясно също защо и самата Хофман не е уведомила затворническите надзиратели , че е трябвало да напусне ареста.

Според адвоката на американката, той не е бил наясно крадено от 30думи , че клиентката му е зад решетките. Адвокатът съобщи, че може да подаде съдебен иск срещу съдебните служители за незаконно лишаване от свобода от неговата клиентка.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment