Африканец съди електрокомпания, която спасявал от аварии с молитвите си

Жител на южноафриканския град Лихтенбeг е дал на съд местната енергийна компания за 250 милиона ранда (около 23 милиона долара ) за молитвите му за  електроенергия по време на Световното първенство по футбол 2010 г. Това съобщават местните медии.

В изявление от името на Нелсън Табо Moдупе се  казва , крадено от 30думи че компанията Escom му дължи пари , тъй като именно той , а не тя е отговорна за доставката на електроенергия за стадиони и други съоръжения,  където се е провеждало  Световното първенство .

Aфриканецът посочва, че той е помолил Бог да предотврати всякакви аварии, предизвикани от  мълнии и силни ветрове, крадено от 30думи заради които е могъл да спре тока. Молитвите на Модупе   спасили Escom от възможни  неудобни ситуации, свързани с прекъсването на захранването по време на мачовете за Световната купа.

Как са реагирали от  енергийната компания не се  уточнява. Също така не е уточнено кога съдът ще гледа делото и защо ищецът крадено от 30думи е решил да се обърне към съда едва  сега, през 2014 г.

защищено INVITEXT

Add Comment