Жена от Канада заговори с шотландски акцент след падане от кон

    50 -годишната жителка на Канада Sharon Campbell – Rayment , майка на две деца, пада от кон, удря си главата и губи съзнание. Когато  се събудила, тя мълчала няколко дни, а след това започнала да говори с шотландски акцент, използвайки  идиоми от този език- въпреки, че никога не е била в Шотландия .

    Изненаданите лекарите я диагностицирали с така наречения „Синдром на чуждестранния акцент“, който досега е бил наблюдаван при подобни обстоятелства  само у 60 души на планетата.

    Шарън смята, че този случай е  знак от небето, и че провидението  иска нещо от нея. През септември 2010 г. с мъжа си, Дъг, тя отива в  Шотландия, за да проучи историята на семейството, тъй като нейните предци са дошли в Канада от тази страна преди повече от 100 години, пише The Mirror.

    Изданието пише и за редица случаи на „Синдрома на чуждестранния акцент: жителка на британския град Plymouth започва да говори с китайски акцент след пристъп на мигрена; пенсионерката от Глазгоу Деби МакКан заговорила с италиански акцент след инсулт; австралийката Lynn Rowe заговорила с френски акцент след пътнотранспортно произшествие.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *