Posted inБез категория

Братът на Барак Обама – Марк: Гордея се, че съм евреин

mark-obamaПолубратът на президента на САЩ Барак Обама, чиято майка е литовски еврейка, даде ексклузивно интервю за израелския вестник “ Маарив “ .

В интервю с кореспондента на изданието в Ню Йорк Цах Йокед, Марк Обама -Нденсандьо разказва за отношенията си с по-големия си брат, за общия им баща му и за своето еврейство.

В самото начало на разговора Марк Обама -Нденсандьо казва, че той е горд с  принадлежността си към еврейския народ. Той отбелязва, че се чувства  евреин не  защото майка му е  еврейка, а защото чувства връзка с еврейската традиция , еврейската култура и еврейската философия.

Цах Йокед, представяйки събеседника си отбелязва, че бащата на Марк и Барак Обама – Барак Хюсеин mark-obama- 2Обама -старши, на 46 години загива в автомобилна катастрофа, оставяйки след себе си девет деца от четири различни майки.

Марк притежава магистърска степен по физика от Станфордския университет и магистърска степен по икономика и управление в Emory University, и като отбелязва авторът, за разлика от другите си полубратя и сестри, не кара Барак Обама да се изчервява.

Говорейки за първата си среща с брат си, Марк Обама -Нденсандьо  казва, че Барак му се сторил твърде черен, а той на брат си  – „твърде бял“.  При това Барак Обама е роден и живял в САЩ, а Марк е роден и живял в Кения, и цял живот се е опитва да намери своите  „бели корени“.

На първата снимка: Марк Обама-Нденсандьо

На втората: Марк Обама-Нденсандьо като бебе с майка си Рут Нденсандьо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *