Трезвениците живеят по-малко

    alkoholАмерикански учени са установили, че малки, но редовни дози алкохол може да увеличат продължителността на човешкия живот. Изследването е проведено през последните 20 години , в него са участвали над хиляда души.

    Участващите в експеримента респонденти са от 55 до 65 години. По време на проучването 60% от пиещите много, и  69 % от непиещите,  починали. От „умерените пиячи“ починали 41 %.

    Изследователите заключават , че активната консумация на алкохол е изключително вредна и увеличава смъртността с 42% , но пълният отказ от алкохол е още по-лош и увеличава показателят до 49% , пише MicroMonitor.

    Идеалната доза на ден, според учените, са 2-3 порции. Следва да се отбележи, че сред трезвениците имало голям процент хора , които непият алкохол  поради хронични заболявания. Съответно, тези участници и така са били изложени на риск, и с по-голяма вероятност могли да не доживеят до старост.

    Наскоро учени от Университета на Абърдийн Шотландия са установили, че алкохол в умерени количества прави  костите на жените по-плътни жени и ги предпазва от фрактури.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *