60% от руските студенти няма да доживеят до пенсия

    60% от руските студенти няма да доживеят до пенсия , заяви първият заместник-председател на комисията по здравеопазване в Руската Дума академик Николай Герасименко. Причината за това плашещо предсказание е липсата на подходяща профилактика на заболяванията сред руснаците , което беше основната тема на „Руската седмица на здравеопазването – 2013г.“, пише gazeta.ru.

    Неинфекциозните болести: рак, сърдечно-съдови , бъбречни,  усложнения на диабета- сега са сред най -често срещаните   причини  за смърт в Русия.

    В същото време, според проучвания, 55% от здравето на човека зависи от самия него, отношението му към здравето му;  20% – от гените, само 10-15 % – от здравеопазването, а 15% – на околната среда и работата, отбелязва академик Николай Герасименко

    „От нас зависи- ще се разболеем или не, – казвa той.

    За съжаление от сегашните руски студенти  само 40% ще оцелеят до пенсия.

    Проведената през 2012 г. диспансеризация на 14 -годишните показва , че здрави сред тях почти няма.

    В същото време в Европа 95 % от студентите ще доживеят до пенсиониране на 65-годишна възраст. Това е така, защото ние правим много малко за себе си, неправилно се храним, пушим много, пием много. Ето защо е важно да се промени парадигмата на мислене“ – отбелязва академикът.

    Бел. ред. Интерсно някой знае ли дали има такава статистика за България?

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *