Заболяванията може да се определят по дължината на пръстите

    prastiСтана известно за кои заболявания може да разкажат  пръстите на ръцете. В зависимост от това кой пръст е по-дълъг, може да се определи доколко човек е подложен на риск от рак и сърдечно-съдови заболявания.

    Дължината на пръстите се определя от половите хормони тестостерон и естроген още в утробата. Тестостеронът е „мъжкият хормон“ и влияе на растежа на безименния пръст, а естрогенът – „женският хормон “ – на показалеца. Въздействието на тези хормони в началото на живота влияе на риска от заболяване.

    Ако е по-дълъг  безименният:

    Артроза: Измервайки пръстите на повече от 2000 човека  с артроза, изследователи от Университета на Нотингам (Nottinghham University) открили, че тези с по-дълъг безименен пръст, е два пъти по -вероятно да развият заболяването.

    Анорексия: По-вероятно е да се развие анорексия, но по-малко вероятно да се сблъскат с булимия. Има достатъчно доказателства, че анорексиците имат по-дълъг безименен пръст.

    Простуда: В хода на неголямо изследване под ръководството на професор Manning с участието на 200 студенти от университета в Ливърпул, учените установили, че притежателите на дълъг безименен пръст е по- вероятно да страдат от настинки и болести на дихателната система като цяло. В тази група  също така им повече регистрирани случаи на варицела и морбили.

    Аутизъм: Има известни доказателства, че дълъг безименен пръст е свързан с повишен риск от дефицит на вниманието и хиперактивност и аутизъм. Три изследвания са потвърдили риска от аутизъм.

    Последните изследвания също потвърждават, че дълъг безименен пръст означава, че човекът най-вероятно няма да стане пушач. Това е така, защото високите нива на тестостерон са налице, като правило, у екстраверти, а пушенето е свързано със затворен или невротичен тип личност.

    Ако вашият показалец е по-дълъг :

    Рак на гърдата/рак на маточната шийка: броят на жените на възраст 35-75 г., които се разболяват от рак на гърдата в ранна възраст, в повечето случаи имат по-дълъг показалец. Може би това се дължи на по- естроген. Известно е, че този хормон насърчава някои видове рак на гърдата.

    Болести на сърцето: Мъжете с дълъг показалец често преживяват сърдечен удар на възраст до 50 години. Колкото по-дълъг е безименния пръст на човека, толкова повече той е защитен от сърдечно-съдови заболявания. Тестостеронът има защитно действие върху сърцето.

    Булимия: жени с дълъг показалец  по-често са подложени на риск от хранителни разстройства.

    Сенна хрема, астма, алергии: мъже и жени с по-дълъг показалец повече се сблъскват с алергии и астма. Има предположения, че заради високото съдържание на естроген в организма на такива лица,  имунната им система е по-стабилна, но понякога тя може да е твърде чувствителна към дразнители и това може да доведе до алергия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *