Колкото е писано: Британка призна, че да доживее до 100 са и помогнали половин милион цигари и уиски

    britankaВъзрастната жителка на UK Дороти Хоу достигна до своя 100-годишен юбилей, независимо от факта, че е изпушила през живота си почти половин милион цигари и всеки ден е употребявала алкохол. Жената, която е работила като секретарка,  за първи път започнала на 16 години, и оттогава пушила по 15 силни цигари Superking.

    За  последните 84 г. тя е изпушила около 460 000 цигари и е похарчила за това някъде около 300 хиляди долара, по сегашните цени. Но въпреки очевидните рискове за здравето,  Дороти смята, че тайната на нейното дълголетие е в тютюнопушенето и редовната употреба на уиски.

    „Дължа здравето си на цигари и уиски. Пия малко и лекарят ми каза, че без моите лоши навици отдавна да не съм сред живите. Все още съм жива и мога да си вдигна  лактите. Имах дълъг живот и Бог се отнасяше с мен много добре, бях много щастлива“-  казва Дороти наслаждавайки се на любимото  си уиски. Бездетната Дороти живее в собствения си дом в Салтдин,  Източен Съсекс.

    Нейният съпруг Питър починал през 1993 г., в продължение на 23 години той страдал от рак. Починал само на 60 години. Оттогава Дороти живее сама.

    Британката признава, че е доживяла до 100 години, заради „помощта“ на половин милион цигари и уиски.  „Аз все си повтарям, че трябва да се откажа от тях. Това се случи след като цигарите започнаха да поскъпват, но всеки път решавам, че е твърде рано, че това време все още не е дошло“- казва тя в интервю за Mail Online.

    „Когато започнах да пуша бях на около 16, а цигарите –  много евтини.  Не мога да повярвам, че сега те са толкова скъпи“ – добавя Дороти. Според рожденичката, модерното  уиски е с такъв добър вкус, като това преди 80 години. Жената подчертава, че въпреки факта, че не може да се движи толкова бързо, колкото преди, умът и е все още остър.

    За да отпразнуват такъв велик момент, приятелите на Дороти я завели местния пъб, където обърнали по няколко чаши от любимото си уиски, преди да се върне у дома, където я  чакала поздравителна картичка от кралицата.

    britanka-prizna

    „Тя е обичан и уважавана.  Тя има много приятели. Тя е страхотна и с отличен характер.  Да живее до сто години – това е постижение на велика жена“ – казва нейната приятелка Лин Сас.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *