Eвропарламентът затегна още повече нормите за производство на цигари

    tabakНа продаваните  в ЕС тютюневи изделия ще се появят шокиращи снимки и заплашителни надписи, които ще заемат 65 процента от площта на цигарените кутии. Днес в Страсбург  Европейският парламент одобри стандартите за производителите на цигари.

    В бъдеще също така  могат да бъдат забранени  ароматизаторите за цигари, по-специално, ментол, ванилия, шоколади. По-строги правила ще има и за електронни цигари, които са широко разпространени в някои страни от ЕС. Производителите ще бъдат задължени да посочват съставките в пълнителите им, съобщава AFP .

    Тези иновации трябва да възпират от пушене  преди всичко  младите хора. От последствията на тютюнопушенето,  в ЕС умират всяка година около 700 000 души, пише агенция ДПА.

    След одобрението на Европейския парламент ще започнат  преговори със страните от ЕС по редица спорни аспекти на новите правила. След окончателното приемане от  националното законодателство,  европейските държави ще разполагат с две години за да  приведат производството в съответствие с тези разпоредби.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *