Камарата на представителите в САЩ върна заплатите на държавните служители

    United_States_Capitol_-_west_frontВ САЩ Камарата на представителите в събота единодушно прие законопроект, според който се предвижда да се плащат заплатите на служителите на закритите от 1 октомври  правителствени учреждения, съобщава Associated Press .

    За да влезе документа в сила, той трябва да бъде одобрен от Сената и президентът  да го подпише. Преди това контролиращите Сената и Белия дом демократи заявиха, че няма да позволят частични мерки за деблокиране на правителството,  от републиканците, които имат  мнозинство в Камарата на представителите.

    Американските правителствени организации преустановиха  работата си с настъпването на новата фискална година на 1 октомври. Това стана след като долната камара на Конгреса на САЩ отказа да одобри бюджета.

    Недоволството на  политическите противници на Обама предизвика това, че документът не предвижда отлагане на ключовата за президента реформа в здравеопазването. Сенатът на свой ред отказа да приеме одобрения от долната камара проект, обвързващ финансирането на държавните институции с отлагането на реформата.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *