Ку Клукс Клан ще проведе съгласувана акция срещу Барак Обама

    Расистката организация Ку Клукс Клан (ККК), чиято дейност многократно е спирана в САЩ, спечели правото да проведе протестни действия. Те ще бъдат насочени срещу тъмнокожия президент Барак Обама и нелегалните имигранти, живеещи в Съединените щати .

    “ Обама никога не е бил  в състояние да докаже, че   е роден в Съединените щати и е гражданин, който може да  бъде наш президент. Границите на страната трябва да бъдат затворени, а правителството да се ??съсредоточи върху депортиране на незаконните имигранти. САЩ трябва да престанат да играят ролята на световен жандарм, тъй като не са в състояние да въведат ред в  собствения си двор“ – цитира RT представителят на ККК Ричард Престън.

    Акцията ще се проведе тази събота, 5 октомври, в  Гетисбърг (Пенсилвания). През юли 1863 г. там се провежда  решаващата кървава битка на Гражданската война в Съединените щати за отмяната на робството. Организаторите прогнозират, че в протеста ще участват  стотици, ако не и хиляди привърженици на Ку Клукс Клан .

    Съгласие за провеждане скандалното сборище расистите са получили от управляващия Националния военен парк Гетисбърг. Своето решение той аргументира с  конституционното право на гражданите на САЩ, включително и на членове на ККК, на свобода на словото и събранията. Коментари от Белия дом все още няма, но  социални активисти прогнозират сериозни конфликти между местните жители и поддръжници на крайнодясната организация.

    Ку Клукс Клан е организация, която с  терористични методи в САЩ отстоява идеята за превъзходството на белите и пропагандираща бял национализъм.
    Тайното общество е основано от бивши войници – южняци  след Гражданската война.

    Убийствата, извършвани от расистите се отличават с особена жестокост – жертвите са бесени, давени, осакатявани. Следва да се отбележи, че цели на тероризма на KKK не са единствено чернокожи хора, но и белите републиканци.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *