Американският Конгрес ще направи за посмешище САЩ

    “ Мъдрите глави във Вашингтон изглежда са съгласни , че сме се запътили към прекратяване на работата на правителството “ – пише The Washington Post  в редакционна статия.

    Конгресът, който  не може да съгласува бюджета за следващата година, се опитва да приеме  временен законопроект, за да се задържи до 15 декември или най-малко до 15 ноември. Но републиканският председател на Камарата на представителите Джон Бейнър настоява за промени в здравната програма за реформа Obamacare, които не одобряват нито в Сената, нито самият президент Барак Обама. В понеделник Сенатът може за втори път да каже „не“ и неприемането на бюджета ще остави  правителството без пари.

    Може би тази перспектива не притеснява някои консерватори, в чиито окръзи има  малко  правителствени служители , но ние се надяваме, пише редакцията, че Бейнър ще изпита съчувствие към хилядите държавни служители със скромни доходи,  които се намират в много трудно положение.

    Надяваме се, че той е загрижен за това как преустановяването на работата на правитеството ще се отрази на националните институти по здравеопазване и Службата на проверки на храните и лекарствата, и че той е загрижен за дългосрочното увреждане на международната репутация на САЩ – защото чужденците ще виждат  посмешище вместо надеждна подкрепа за съюзниците,  пише изданието.

    Източник: The Washington Post

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *