Съд в САЩ забрани на тийнейджър да играе видеоигри

    17- годишният американец Джефри Елерс получи забрана да играе на видеоигри от съда,  след като нападнал майка си, която му изключила PlayStation 3 по време на онлайн среща.

    Причината за конфликта била, че Джефри докато играел, псувал силно по микрофона. Това не се харесало на майка му, която заплашила да изключи конзолата, но в отговор получила ругатня. Тогава тя изпълнила своята заплаха, след което Джефри окончателно изпуснал нервите си и започнал да хвърля по майка си всичко, което му попадне по ръка, а  в пристъп на ярост няколко пъти затръшвал вратата .

    Уплашената  майка се обадила в полицията. На първото заседание на съда по делото, на  Джефри официално е забранено да  се  докосва до видеоигри. Той бил  освободен под гаранция от  $ 250.

    Подобен случай в Китай преди две седмици  приключи много по- трагично. 15-годишен тийнейджър намушкал  майка си с нож защото му забранила да играе на компютъра,  и я оставил да умре, като  междувременно отишъл в интернет кафе за да си доиграе. По-късно младият  престъпник се предал сам на полицията, но не заради угризения, а защото се страхувал от наказанието на баща си.

    http://www.opposingviews.com/i/society/debates/teen-banned-playing-video-games-after-mom-unplugging-ps3-led-violence#

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *