Религиозната полиция в Саудитска Арабия конфискува кръстове на християни

    САСлужители на Саудитската Комисия за насърчаване на добродетелта и въздържане от пороци (религиозната полиция) са провели акция  в град Aбха, разположен в южната част на Кралство Саудитска Арабия. Целта е била да се отнемат кръстовете от  представителите на една от азиатските общности – за предотвратяване на извършването на християнски молитви, наречени от държавните служители „противоречащи на исляма“, пише Pravoslavie.Ru, като се с позовава на Linga.

    Според електронния вестник „Tavasul“ информация за „престъпления“ е приета в Комисията от общината, откъдето са съобщили за подготовката на една от многото азиатски общности да проведе обреди и тайнства,  извършвани веднъж на всеки шест месеца, в присъствието на относително голям брой мъже, жени и деца. Мястото на молитва е било хотел.

    Вестникът съобщава също, че след разследване, продължило до ранни зори в петък около хотела (имало е  значителен брой посетители, които се стичат към него), служителите на Комисията, с подкрепата на местните сили за сигурност, са  нахлули в помещението, където са присъствали членове на диаспората,  „извършващи езически ритуали“.  Също така, в стаята е имало кутии с вода, предназначени за тайнството на кръщението.

    Източниците добави, че организаторите на събитието са  арестувани, а кръстове, икони, изображения на Дева Мария и музикални инструменти са били конфискувани.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *