Рецесия и секс: Има ли връзка между тях?

    Наистина ли хората прекарват повече време в спалнята, когато имат по-малко пари ? Журналистът от Guardian Moнa Чалаби е събрала статистически данни, за да отговори на този въпрос.

    Когато икономиката се забавя, безработицата се увеличава,  а хората имат повече свободно време. Но с по-малко пари една от формите за забавление се превръща в много по-привлекателна – сексът. Но това така ли е?

    Гърция съобщи за спад в раждаемостта с 10% по време на рецесията. А 15-те страни, които са членове на Европейския съюз до 2004 г., в съответствие с графиката, представена в статията, за периода 1996-2011 са показали  доста стабилно ниво на раждаемост, въпреки значителните колебания в нивото на безработица.

    Някои читатели може да предположат, че тук става въпрос за контрацепцията,  продължава Чалаби. Но когато прегледала статистиката за  по-ранен период, когато средствата за контрацепция са били по- малко достъпни, тя установява, че едва ли има някакво значение. В САЩ раждаемостта спада значително по време на Голямата депресия от 1930 г. и енергийната криза от 1970-те години.

    В тази връзка, авторът изтъква собствена хипотеза.

    „Имам различнa теория за икономиката на секса – и с нея  някои учени ще се съгласят – пише тя. Според тази хипотеза, когато работа има малко и парите стават още  по-малко, хората  страдат от стрес и депресия по-често. А  когато хората са с  депресия,  те са по-малко склонни да правят секс. “

    Източник: The Guardian

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *