Конфискуват небостъргач в Ню Йорк заради връзките му с Иран

    130918031534_650_alavi_newyork_304x171_apСградата, която вероятно е свързана с иранските власти , се намира в района Midtown до Rockefeller Center.

    Американското министерство на правосъдието възнамерява да арестува офис сграда на Пето авеню в Ню Йорк, която според прокурорите, тайно, заобикаляйки санкциите,  принадлежи на правителството на Иран.

    Това ще бъде „най-голямата конфискация, свързана с тероризма“, съобщи министерството .

    Според прокурорите доходите от отдаване под наем на офиси в многоетажната сграда на Пето авеню,  в нарушение на санкциите са постъпвали а иранската държавна банка Bank Melli Iran.

    Един от собствениците на сградата – фонд Alavi – каза, че е разочарован от съдeбното решение,  разрешило конфискацията и възнамерява да обжалва .

    Според  федералния прокурор на Манхатън Прит Бхарара, Alavi и другият собственик небостъргача, Assa Corporation, са действали „като прикритие за банката Melli, а следователно и като параван за иранското правителство“, съобщи Agence France – Presse .

    След конфискацията,  36- етажната сграда ще бъде  продадена и постъпленията ще отидат за „обезщетение на жертвите на терористични нападения с подкрепата на Иран“, заяви Бхарара.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *