Кралят на Свазиленд си избра петнайстата жена

    svazilendКралят на Свазиленд  Мсуати III  реши да се ожени отново и си взе 15-тата поред жена. Както съобщава придворният  надзирател на булките Hlangabeza Mdluli, новата избраница на 45 -годишният монарх е 18-годишната манекенка Sindisve Dlamini, която той видял на ежегодната церемония на „тръстиковия  танц“.

    Според традицията, всяка година през септември момичетата очакват да привлекат вниманието на краля, танцувайки пред него само по кратки препаски от мъниста, изпълнявайки „тръстиковия танц“. В ръцете си те държат отрязани стъбла от тръстика, показвайки желанието си да направи от тях дом за бъдещия си  семеен живот.

    Според свазилендския обичай, кралят може да се жени всяка година. А отлив от  желаещите да станат поредната жена на единствения абсолютен монарх в Африка няма, като претендентки дори да идват и от Европа. Всяка  избраница получава имение, лимузина и джип.

    Мсуати III е в списъка на 15-тте най-богати монарси в света, според списание Forbes. Богатството му се оценява на повече от 100 милиона долара. Той има 14 жени, всяка от които живее в отделен дворец.

    Свазиленд е една от най-бедните страни в света , 60% от населението живее с по-малко от 2 долара на ден.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *