Италиански клошар почина като остави 20 милиона евро

    fullВ италианския град Падуа е починал бездомник, оставяйки 20 милиона евро.  Guido Ricci починал на 77  години. Той е живял на улицата и се хранел от милостиня и в местната църква, където винаги имал топли макарони, чаша вино и силно кафе. В града всички го познавали. Guido не пропускал нито едно събитие, където можело да се хапне.

    Бездомникът починал, оставяйки 20 милиона евро,  апартамент в Италия, дом в чужбина, банкови сметки. Но завещание Guido Ricci не успял да направи.

    В момента се търсят наследниците му. Единственият, който   споменавал бездомният човек и на когото оставил  нещо,  е лекар.

    Това било и  стимул да се  разследва статута на починалия.

    Според италианското законодателство, в случай на липса на завещание и наследници по права линия, за наследството му  могат да претендират всички роднини до шесто коляно, ако  са в състояние да докажат такава връзка.

    В противен случай наследството остава за държавата. Вече са се появили наследници на починалия – две деца на негова братовчедка от Падуа, с които починалият не е поддържал никакви връзки.

    Сега се чака решението на съда за валидността на искането им за наследството на покойния бездомник – милионер .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *