Руските военни кораби в Средиземно море

    Групировката на руския флот в Средиземно море ще бъде допълнена с военните кораби от Балтийския и Черноморски флот „Сметливый“ и „Настойчивый“. Днес по-рано бе съобщено, че на крайцера „Москва“ е наредено да отмени планираното посещение на Кабо Верде, да промени курса си и да се насочи към Източното Средиземноморие.

    Освен това според руското министерство на отбраната в Средиземно море изпълняват задачи на оперативното командване патрулният кораб „Неустрашимый“, големите десантни кораби „Александр Шабалин“, „Адмирал Невельский“ и „Пересвет“.  Големите десантни  кораби от Черноморския и Балтийските флоти „Новочеркаск“ и „Минск“ ще  се присъединят към тях на 5-6  септември. Излезлият на 1 септември от Севастопол разузнавателен кораб ССВ -21 „Приазовие“ действа по специален план на Генералния щаб .

    Очаква се, че през следващите дни в оперативната структура на Военноморските сили на Русия в Средиземно море ще се присъединят ескадреният миноносец „Настойчивый“ и фрегатата (СКР) от  Черноморския флот  „Сметливый“.

    “ През следващите дни  патрулният кораб „Сметливый“ ще застъпи на бойна служба в Средиземно море според плана на оперативното командване. Предвижда се към  групировката на корабите ни да  се присъедини флагамнът на Балтийския флот есминецът „Настойчивый“, е съобщил за Интерфакс  служител на Генералния щаб на Военноморските сили на Русия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *