Еркюл Поаро се завръща

    Издателство Harper Collins възнамерява да възроди един от основните герои в британската проза – детектива Еркюл Поаро, създаден преди един век от Агата Кристи. С писането на новия  роман ще се заеме  Софи Хана, получила това  право от наследниците на Кристи. Очаква се, че книгата ще се появи следващата есен.

    “ Агата Кристи е най-великият автор на детективски книги   и за мен е чест да продължа делото и. Всеки ден се събуждам и си мисля, че имам важна мисия. Може би ще напиша най-добрата книга през живота си“ пише  The Guardian, цитирайки Хана.

    Внукът на Агата Кристи –  Матю Причард в коментар за Sky обясни защо са избрали Хана за автор на новия роман за Поаро. „Нейната представа за нова сюжетна линия  бе  толкова убедителна, а любовта и към творчеството на баба ми толкова огромна, че ние чувстваме, че е дошло времето на новата Кристи“.

    Действието на новия роман за Поаро (името му не се разкрива) ще бъде между събитията в книгите „Тайната на Синия експрес“ и „Загадката на Ендхауз“ . Известно е, че в новата книга Поаро ще се появи сам, без постоянния  си спътник капитан Хейстингс.

    Агата Кристи за кариерата си като писател е публикувала  около 20 сборника с разкази, повече от 15 пиеси и около 60 детективски романи, 33 от които са посветени на Еркюл Поаро .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *