САЩ се отказаха да воюват със Сирия без съюзници

    САЩ няма да започнат военна операция в Сирия без подкрепата на съюзници. Това заяви ръководителят на Пентагона Чък Хейгъл, като обеща да създаде международна коалиция за операцията.

    „Ние ще продължим да се консултираме с нашите съюзници, ще продължим да проучваме данните на разузнаването  за случилото се“ – каза американският министър на отбраната, позовавайки се на инцидента с употреба на химическо оръжие в покрайнините на Дамаск.

    “ Ние ще продължим преговорите с Великобритания и другите ни съюзници. Това е целта на президента Обама. Каквато и да е решението, това ще бъде международно сътрудничество“ – добави той.

    При това Хейгъл отбележи, че консултацията на  висши служители от администрацията на Обама с лидерите на Конгреса са завършили без резултат. Според него  преговорите е трябвало да убедят законодателите в необходимостта от намесата на САЩ в сирийския конфликт.

    Заявлението на Хейгъл практически опроверга появилата се в медиите информация за това, че президентът Барак Обама може да започне военна операция в Сирия, въпреки отказа на Великобритания да участва в нея. Решението за такава операция, както се твърди, ще се се вземе след като инспекторите на ООН,  разследващи употребата на химическо оръжие в близост до Дамаск, напуснат Сирия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *