Правителството на Великобритания ще наема секретарки- холограми (видео)

    Приемната на британското правителството възнамерява да предложи на посетителите нова услуга – виртуални секретарки, пише Dvice. Първоначално това нововъведение  ще бъде представено в Общинския съвет в Лондон. Според властите, виртуалната секретарка ще е интерактивно видеоизображение на актриса, излъчвано на прозрачен екран.

    Създателите говорят за „холограмно изображение“, обаче, според Dvice, съдейки по първите снимки, всъщност  виртуалната секретарка ще бъдат показвана на телевизионен панел.

    Както беше съобщено от The London Evening Standard, секретарката ще  се казва Shanice в чест на британската актриса Shenis Stewart-Jones , която изпълнява тази роля за Общинския съвет.

    Първата Shenis започва да работи в лондонския градския съвет на 21 август. Визуално това е екран,  монтиран зад гишето. Екранът е снабден със сензорен панел, на който посетителите могат да избират своите въпроси.

    А наборът от въпроси, на които Shenis е в състояние да отговори,  основно се свеждат до мястото на определени приемни в сградата на Съвета, например, на отдела за регистрация на бракове и раждания. Инсталирането на виртуалната секретарка струва около 19 хиляди долара.

    Очаква се, че с  този помощник градският съвет ще може да спестява до 27 000 долара на година.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *