Корейците представиха сгъваема електрическа кола (видео)

    elektro-kolaЮжнокорейските експерти от KAIST представиха сгъваемата кола Armadillo-T. Този компактен електрически автомобил може да се използва като лично превозно средство или в система за обществен транспорт.

    Според разработчиците, името на модела не е случайно: електромобилът прилича на броненосец. Както е известно това животно може да сгъва, превръщайки се в недостъпна топка.

    Конструкторите решили да направят колата със такива възможности. Задната част на Armadillo-T може да бъде повдигнат и да закрие предната. В „свито“ състояние дължината на колата се намалява от 2.8 m до 1.65 m.

    В четириколесното транспортно средство могат да се настанят двама души. Електрическите двигатели са монтирани в колелата. Литиево-йонна батерия със запас от енергия 13,6 кВтч е в предната част. Теглото на колата е 450 кг. На едно стандартно паркомясто се побират три сгънати автомобили.

    Максималната му скорост е 60 km / h . В режим на бързо зареждане се зарежда за 10 минути, след което колата може да измине до 100 км.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *