В Турция мюсюлмани нападнаха православен манастир

    Група мюсюлмани нападна православния манастир св. Авраам в град Mидят, в югоизточната част на Турция. Монасите отказали да пуснат група мъже в манастира след  като времето за посещението приключило.

    Един от групата заявил,  че те са от Кюрдската работническа партия „и тази земя им принадлежи“. Мюсюлманите заплашили монасите, че ще съжаляват, ако не ги пуснат да влязат.

    Извикани били полицаи, но те вместо да усмирят агресорите, пуснали лютив газ срещу монасите. Противниците си тръгнали безпроблемно. Не е известно кои са те и каква е била причината за тяхното поведение.

    Два месеца по-рано манастирът е бил нападнат от група млади кюрди от гр. Истанбул. Тогава монасите дали на полицията запис на видео, където е заснето събитието. Записът обаче  изчезнал и нито един от нападателите не бил наказан.

    Според един от свидетелите, това което се случва едва ли е случайно, тъй като служителите на реда не искат да  защитават монасите, въпреки че постоянно декларират своята защита. Вместо това, те покриват престъпниците, пише Katolik.ru позовавайки се на Credo.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *