Posted inБез категория

Българският пипер помага при стрес

piperАмерикански учени препоръчват на всички да включват този зеленчук   ежедневно в храната си. Българският пипер притежава  цял куп изключително полезни за човешкото здраве и дълголетие свойства. А наскоро този списък бе допълнен с още едно.

Българският пипер съдържа витамините В6 и В9, което го прави забележително профилактично средство срещу сърдечно-съдови заболявания. Освен това пиперът е в състояние да намали риска от развитие на артрит, помага за облекчаване на главоболие. Многобройни изследвания са потвърдили собствеността на този зеленчук да предотвратява развитието на злокачествени тумори.

Американски учени са открили още едно предимство на пипера: оказва се, че редовната му консумация   помага     на организма да се справя  със стреса и предпазва от развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Според експерти, под въздействието на ароматните вещества, които се съдържат в пипера, в организма се увеличава производството на хормоните на щастието –  ендорфини. Те помагат в борбата със стреса: при високото ниво на ендорфини, до което води консумацията на пипер, намаляват безпокойството, възбудата и  тревожността, пише medicforum.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *