Забравете за бутилките – създадоха суха бира

    bira-1Повечето хора  търсят комфортна почивка на чист въздух и   не искат да носят голяма раница с продукти. Поради това производителите на храни предлагат на туристите всякакви видове сухи храни.

    Наистина ако туристите могат временно да се откажат от прясна храна в полза на суха, то ситуацията е различна с  напитките – бирените бутилки трябва да носят със себе си. Скоро обаче и този проблем ще бъде решен, тъй като на рафтовете със суха храна се появи нещо необичайно – американското пивоварното дружество “Pat’s Backcountry Beverages”  създаде бирен концентрат.

    Директорът по продажбите Sam Hobbs нарича новата бира  революционно допълнение към сухите продукти. Според него с новият  продукт под името „Sashets“ туристите могат да си приготвят пенестата напитка при всякакви условия.

    В компактния комплект влизат пакетчета суха бира и малка джаджа – карбонизатор, обогатяващ напитката с  въглероден диоксид. Всичко, което трябва да се направи – е да  се разтвори концентрата във вода, изсипана в  карбонизатора, малко преди употребата на бира.

    bira-2

    От компанията твърдят, че продуктът им не се различава от обичайната напитка: новата бира има същия вкус и аромат като традиционната.

    Sam Hobbots заяви пред вестник Daily Mail, че тайната на „Sashets“ е уникалната технология на производство на концентрата, която на практика не  използва вода, но  отказва да отговори на по-подробни въпроси, свързани с производството на суха бира, желаейки да пази тайната на тази технология.

    На първо място  новият продукт ще се появи на канадския и американския пазар.   Въпреки това, компанията няма да се  ограничава в тези страни и възнамерява да развие изобретението си в Европа.

    Прогнозната цена за опаковка, която съдържа четири торбички с концентрат е $ 10. Компактният карбонатор ще струва малко по-скъпо –  $ 40.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *