Пчелната терапия добива все по-голяма популярност в Китай

    pcheliПациенти в Китай стоят на опашки в клиниките по акупунктура, където се практикува  лечение с пчелни ужилвания, за да се излекуват или намалят риска от опасни заболявания, пише lolnews.

    „Повече от 27 000 души са изтърпели болезненото лечение в клиниката Menglina Wang, Пекин, а всеки сеанс включва десетки ухапвания“, казва иглотерапевт,  който изкарва прехраната си от онези, които вярват в концепцията.

    Западни специалисти твърдят,  че няма медицински доказателства, че пчелната отрова е ефективна при лечение на някое заболяване. Те наричат ??това лечение „шарлатанство.“

    „Ние взимаме пчела, поставяме я на необходимоти място докато ужили“ – пояснява Уанг.

    „Пчелата умира след ужилване,“ – казва той.

    „Ние лекуваме пациенти с различни заболявания, от артрит до рак. Резултатите са винаги положителен, „- казва Уанг.

    „Пчелни ужилвания може да се използват за лечение на често срещаните заболявания на долните крайници,“ – добави той, като посочва, че такова лечение може да се прилага като профилактика.

    „Няма научни доказателства за ползата от прилагането на лечение спчелните продукти“ – отбелязват американските медии.

    Един от пациентите на д-р Уанг съобщил, че лекарите му поставили диагноза рак на белите дробове и мозъка. Те му казали, че ще живее не повече от една година. „Пчелната  терапия“  увеличила продължителността на живота му почти двойно, отбелязва Уанг.

    Американското онкологично дружество на  интернет страницата си пише: „не са правени никакви клинични изпитвания върху хора, които биха доказали, че пчелната отрова или други продукти, произведени от пчели, са ефективни при лечението на рак.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *