ВМРО : Редно е Българската армия да приеме в редиците си нашите сънародници, бойци от Македония

        От публикации в средствата за масова информация в Македония е видно, че стотици офицери, старшини и редници от АРМ, търсят среща с българския посланик в Скопие, за да проучат възможностите да довършат военната си служба в редовете на българската армия.

    Според информацията в медиите, стотици бойци, служили в редовете на АРМ, са поставени на ръба на социална катастрофа, заради политиката на просръбското правителство в Скопие. Очевидно сърбоманската власт на Груевски предпочита да харчи държавния бюджет в безумните антични строежи на скопския Дисниленд, вместо да поддържа боеспособни местни въоръжени сили, които да могат да сдържат албанската агресия, отвътре и отвън, срещу териториториалната цялост на Република Македония.

    ВМРО настоява министър-председателят и министърът на отбраната да установят контакти с тези бойци и да направят необходимото за включването им в състава на въоръжените сили на РБ. Стара българска армейска традиция е наши сънародници от Македония да служат в редовете на българските въоръжени сили. Възможно е да бъдат възстановени традиционни български въоръжени сили, рекрутирани от Македония, като например Македоно-одринското опълчение. Още повече, че тази година се навършват 110 години от най-голямото и най-добре организираното българско въстание в Тракия и Македония, и тече сто годишнината от освободителните балкански войни, в които Македоно-одринското опълчение играе ключова роля.

    Известно е от официални данни, че недокомплекта на българската армия възлиза на поне 350 души – професионални бойци в гарнизоните в Казанлък, Стара Загора, Карлово, Хасково и Ямбол. Отделно е известно, по неофициални данни, че предстои обявяване на поне 250 свободни места в бригадата Специални сили в Пловдив, вероятно най-добре подготвената за специални операции българска военна част, както и свободни места при повторното разкриване по настояване на ВМРО на гарнизона във Враца, дом на славния 35-ти пехотен врачански полк.

    Традицията, българи от Македония да служат в редовете на българската армия, е стара. Десетки български генерали, хиляди офицери, подофицери и бойци, служили вярно на Отечеството са родени на територията на днешна Македония. Десетки бойни части на българската армия във войните за национално освобождение и обединение носят в наименованието си „Македонски“. Прилагаме в прикачен файл и кратък списък на тези бойни части.

    www.vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *