Активисти създават нов интернет от нулата

    strix-mesh-EETimesУморени от своеволията на правителствените шпиони, определени хора са решили да вземат нещата в свои ръце, и сега създават от  нулата нов интернет,  който ще се владее от  потребителите, като използват технологията на меш-мрежите.

    Тези безжични мрежи са предназначени за свързване без риск от следене и без какввато и да било централизирана организация.

    Всеки възел в мешмрежата (Meshnet), състояща се от един радио приемо-предавател и компютър, прехвърля данните от други части на мрежата. Ако данните не могат да минат по същия път, мешмрежата ще намери за тях друг.

    «Hyperboria», виртуален слой, който лежи в основата на усилията за създаване на мешмрежа в Съединените щати, е виртуална мрежа, тъй като той работи на базата на съществуващия интернет, но изцяло се основава на схемата peer-to-peer. Това означава, че потребителите си комуникират директно с помощта на изцяло криптирана връзка, която не оставя възможност да се чете нещо в някакъв централизиран сървър.

    Когато се установят нови възли в мешмрежата,  съществуващите връзки на Hyperboria просто ги включват по своето трасе за преминавена на данните.

    http://www.kurzweilai.net/meshnet-activists-rebuilding-the-internet-from-scratch?utm_source=KurzweilAI+Daily+Newsletter&utm_campaign=edbce1b00d-UA-946742-1&utm_medium=email&utm_term=0_6de721fb33-edbce1b00d-282036933

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *