Богатите хора имат различен състав на кръвта

    bloodДнес  лекарите  могат да се съдят за благосъстоянието на пациентите само като изследват кръвта им. Оказва се, че присъствието на някои видове химикали е изцяло зависимо от социално-икономическия статус.

    Отдавна е известно, че някои от навиците на човека добре се проследяват в  неговите кръвни тестове. Например, в кръвта на пушачите се включват химикали, свързани с цигарите. Оказва, че този анализ може да  разкаже и  за материалния просперитет на пациента.

    Така например наличието в кръвта на голямо ниво на вещества, които се намират в слънцезащитните продукти, е пряко доказателства, че лицето има богат живот.

    У  богатите в кръвта им има високо нивото на живак и арсен, защото те ядат повече риба и миди, а тези метали са склонни да се натрупват в организма. Тези констатации са направени от специалисти в  Университета на Ексетър, където изучавали  кръвта и урината на повече от 22 хиляди души. Оказало  се, че има най-малко 18 различни индикатори за материалното благосъстояние и социалния статус на пациента, 9 от които говорят за богатството му, а  9 за  бедността.

    „Натрупването на тези вещества говори за стила на живота на човека – казва авторът на изследването епидемиологът  Джесика Тайръл.

    Храната играе особено важна роля за хората, чието богатство нараства Те консумират повече риба и въобще морски дарове, което означава, че у тях се повишават нивата на живака.  Бедните хора по-често  пушат, както и в тяхната кръв и урина се натрупват кадмий и олово. Бензофенон-3 –  химическо вещество в  слънцезащитните продукти, което заедно с моно (карбоксиоктил) фталати от опаковките на храни и продукти за лична хигиена също говорят в полза на богатите хора „.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *