Posted inБез категория

Телевизията за първи път загуби лидерството си пред интернета в САЩ

В САЩ интернет за първи път надмина телевизията по времето, което възрастен американец прекарва в тази медийна среда. Това сочат данните на   компанията Emarketer,  публикувани на сайта The Huffington Post.

Според Emarketer, средно жител на САЩ над 18 години прекарва в  интернет 5 часа 9 минути на ден – това е с  16 на сто повече, отколкото преди година. При това времето, което  американците прекарват пред телевизора, е намаляло през годината с 2,5 на сто – до 4 часа и  31 минути на ден.

Таблети и смартфони американците са започнали  да използват един и половина пъти повече – 2 часа и 21  минути. Времето, което жителите на САЩ прекарват в интернет чрез настолни и преносими компютри намалява постепенно – сега е 2 часа и 19 минути, което е с две минути по-малко, отколкото със смартфони и таблети. Още 36 минути те прекарват в интернет с други устройства.

Въпреки това  на световния пазар на реклама, тези данни не оказват силно влияние: фирмите харчат основните си средства за реклама по телевизията. Тази година в света за телевизионна реклама се очаква да бъдат похарчени, според  Emarketer, 205 миларда долара, а за  онлайн реклама – почти два пъти по-малко. Един от най-обещаващите е мобилният рекламен пазар, който ще нарасне тази година с 80 процента. Въпреки това, той е само три на сто от общия обем на рекламата в дигиталните медии.

Повече от половината американци, според неотдавнашно проучване на Gallup, научават  новини за това какво се случва в страната и в света от телевизията. Интернет и социалните мрежи са на второ място в класацията на най-популярните източници на информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *