Френски фермер , отглеждащ охлюви, готви революция в козметиката

    ohlyuvЛуи-Мари Жидео, фермер от департамент  в западната част на Франция, твърди, че охлювите, които французите са свикнали да ядат, са много по-полезни живи.

    Фермерът смята, че отделяната от тях слуз съдържа колаген, гликолова киселина, антибиотици и други компоненти, които могат да регенерират клетките на кожата и да лекуват белези, предаде агенция Ройтерс.

    Жидео, който е посветил 15 години на развъждането на  охлюви, също така смята, че това откритие ще направи революция в козметиката, и е разработил  специална техника за събиране на слуз в промишлени количества, поставяйки си за цел да натрупа 15 тона от това вълшебно вещество най-рано през следващата година.

    Жидео е подписал договор за доставка на слуз от охлюви с три местни козметични лаборатории, както и с парижка компания, която дистрибутира продуктите на няколко от най-известните козметични компании.

    Земеделският производител продава по 25 милиона млади охлюви от породите Helix Aspersa и Helix Aspersa Maxima за година, а неговата продукция купуват френски и чуждестранни предприемачи.

    Жидео предпочита на този етап да не разкрива подробности за събирането на слуз. Той е инвестирал  130 000 евро в този проект, който  частично се субсидира от Френското правителство и ЕС.

    Пресата отбелязва, че тази слуз от охлюви  вече се използва от козметичните фирми в Азия и Южна Америка, а в един от СПА салоните в Токио се предлага процедура, която осигурява подмладяване с използване на живи охлюви, които се поставят на лицето. Засега обаче в Европа този нов продукт все още не е намерил купувачи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *