В Германия повече от 150 мюсюлмани с викове „Аллах Акбар“ нападнaха полицаи

    hamburgВ Хамбург в нощта на 12 юли след края на поста група  млади мюсюлмани се събрали на улица Холстен.  Скоро в полицията се получили  оплаквания от преминаващи автомобилистите, че някой на улицата заслепява шофьорите с лазери …

    Дошлите полицаи се опитали да проверят документите на 16 от събралите се младeжи, но те започнали да се държат  агресивно, пише Sedmitsa.ru позовавайки се на Bild.de.

    Младежите започнали да крещят  срещу полицаите заплашително, да удрят полицейската кола, а някои дори нападнали служителите на реда. При опит  да арестуват нарушителите един от  тях се обадил по телефона, и след известно време от околните улици се събрали около  150 техни едноверци, като в крайна сметка  полицаите били блокирани.

    Според полицаите, събралите се били изключително агресивни, заплашвали  с насилие, и викали: „Аллах Акбар“.

    Едва след пристигането на подкрепления от още 100 полицаи, ситуацията била овладяна. В резултат 16 души са били арестувани, двама престъпници са  изпратени в болница.

    Превърналите се в традиция партита на ислямските  младежи по време на Рамадана се превръщат в реална заплаха за обществения ред във всички страни на Европа. В новинарските емисии се съобщава само за нощни безредици, без да споменават имена, религия, а  и не се казва нищо за повода за такива сбирки.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *