Властите в Дубай позлатяват желаещите да отслабнат

    debelОтърваването от наднормено тегло може да бъде не само полезно за здравето, но и доходоносно. Жителите на столицата на Обединените арабски емирства сега  имат възможност да печелят допълнително пари от борбата срещу затлъстяването. Дубайските власти излязоха с такава инициатива: да се дава на гражданите по грам злато за всеки килограм, от който са успели да се отърват.

    Както пояснява британският вестник The Guardian,  пазарната стойност на един грам злато е около $ 45. Тази програма за борба с наднорменото тегло е разчетена за един месец. За да се получи „награда“, трябва да се свалят най-малко два килограма, а  горна граница няма.

    Трима щастливци, които до края на тази програма свалят най-много килограми, ще получат специална награда – около 5 500 долара.

    Заслужава да се отбележи, че наднорменото  тегло за жителите на Обединените арабски емирства – е сериозен проблем. Приблизително 70% от местното население страда  от затлъстяване. Смята се, че основната причина са продуктите за бързо хранене: независимо от многообразието в арабската кухня, в  Дубай  те са много популярни (за разлика от спорта). В тази връзка  властите са решили по някакъв начин да стимулират хората да започнат по-здравословен начин на живот.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *