Три неща необходими за пълно щастие

    shtastieАвстралийски психолози са открили три основни елемента, които правят живота на човека щастлив.
    „Триъгълникът на щастието“ предполага наличието на   любящ партньор, пари  около $ 100 000, както и социална дейност, която да определя целта на живота, пише The Times of India.

    Такива  „дребни неща“ като наднормено тегло, например, в противоречие с резултатите от предишни проучвания, не пречат никак на щастието. Това показват данни от изследвания, проведени от експерти от Дикинския университет в Мелбърн, Австралия, начело с професор Робърт Къминс. Той съветва всички лекари да мислят повече за щастието на пациента като цяло, като се фокусират не само върху нивото на холестерол в кръвта и високото налягане.

    Анализ на 29 проучвания, проведени през последните 12 години, показва  следното: здравето на човека, освен в случаи на тежко заболяване, не е включено в „триъгълника на щастието.“

    Показателите за щастие, например, сред хората с втора и трета степен на затлъстяване (индекс на телесна маса от 35 пункта или повече) може леко да ги намали. В случай, че  ИТМ е под 35, то теглото не влияе на чувството на удоволствие, получавано от живота.

    Не е толкова важни за чувството на щастие е и място на пребиваване, професията, наличието на деца, или липсата на такива. Междувременно проф. Къминс казва, че изследването му се подкрепя от факта, че с възрастта, животът на хората наистина се подобрява.

    Бел. на ред. Разбира се, тези изследвания нямат никаква връзка с България.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *