Хората с висок IQ са по-склонни към алкохолизъм

    Хората с високи коефициент на интелигентност  по-често  злоупотребяват с алкохол. Това са заключенията на група   експерти от САЩ и Великобритания.

    alkoholЯсно обяснение за този модел  учените все още не могат да намерят, но са  уверени, че съществува пряка връзка между двете явления.

    В мащабно проучване доброволци били разделени в пет групи в зависимост от  нивото на IQ. Участниците се отчитали колко често и колко алкохол пият. Най-интелигентните, както се оказало, пиели  алкохол по-често и с по-голямо удоволствие, в сравнение с останалите. В същото време у хората със средно интелектуално ниво, не се отбелязвала такава  зависимост от алкохола.

    Изследователите също така открили, че хората с висок коефициент на интелигентност не само по-често пият, но също така и повече от останалите.

    Връзката между количеството консумиран алкохол,  както отбелязват учените, както и нивото на развитие на логическото мислене все още не е напълно изяснена. Следователно алкохолизмът не трябва да се оправдава с високо интелектуално ниво.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *