„Другият“ площад Тахрир

    В момента на площад Тахрир в Кайро работят активисти на организации,  защитаваща   жените от изнасилване, пише Елинор Вио в статия, публикувана във вестник La Repubblica.

    „Преди няколко дни на площад Тахрир в Кайро са били извършени почти сто актове на сексуално насилие срещу жени: Human Rights Watch съобщава  данни и подробности. Жените биват нападани с ножове, прътове, вериги, столове.

    Тях ги  събличат и често изнасилват. Правозащитната  организация  осъжда обстановката на безнаказаност, в което се извършват насилия, искайки намеса от страна на египетските власти, „- се казва в публикацията.

    „Една от жертвите е млада 25-годишната англичанка, която в неделя вечерта е на площад Тахрир за да снима, но няколко часа по-късно е била приета в болница, след като е изнасилена от група лица.

    „Въпреки факта, че има опити  тези изнасилвания да не се приемат като политически акции, много активисти на площада не се колебаят  да  насочат вниманието към „Мюсюлманските братя „, които се опитват да дискредитират демократичното и революционно послание на мирните демонстранти.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *