Във Великобритания публикуваха архивни документи за НЛО

    Британският национален архив в Лондон публикува повече от 25 досиета с материали, свързани с наблюдение на неидентифицирани летящи обекти в периода от 2007 до 2009 г.

    Сред документите са около 600 съобщения за необясними явления, като например „кръжащ в небето мистериозен обект с форма на пура“ или „летяща тапа от бутилка, сияеща като ангел.“

    Добре известно е, че британското правителство през 50-тте години  се отнася сериозно към  заплахата от извънземни, а този въпрос дори е обсъждан на специални срещи с ръководството на службите за сигурност.

    Но въпреки увеличаването на броя на съобщенията за странни летящи обекти, през 2010 г. Министерството на отбраната на Великобритания разпуска специалното звено, занимаващо се изучаване на материалите за НЛО.

    Министърът на отбраната тогава отбелязва, че в продължение на повече от половин век наблюдение на НЛО не е открито нищо, което би потвърдило присъствието на извънземни цивилизации или на военна заплаха за  Великобритания.

    Според един от експертите, скокът в броя на съобщенията за НЛО през 2009 г. е бил причинен от появата в широка продажба на китайските летящи фенери.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *