Учените откриха как ще изглеждат хората след 100 000 години

    horaМного хора се чудят как ще изглежда в бъдеще  човешката раса. Сега вече не е необходимо да се гадае. Експерти в областта на компютърната геномика от Университета на Вашингтон твърдят, че са пресъздали човешкото лице такова, каквото ще е  след  сто хиляди години.

    Лицата ни са се променили до неузнаваемост, в сравнение, по-специално с неандерталците и други древни хора със своите непривлекателни черти. И, според новите научни изисквания,  биологията ни  ще продължи да се приспособява към потребностите на човека, пише ProfNews.

    Главите на хората ще стават все по-големи за да поберат големия мозък на Хомо сапиенс. Освен това, хората ще могат сами да избират за себе си с помощта на генното инженерство, какви външни белези ще изглеждат по-привлекателни и които ще бъдат полезни по-късно в живота им, за да се подобри неговото качество.

    Тъй като хората ще могат да избират чертите на лицето, с което децата им ще се родят, най-много ще се избират кралски линии: прав нос, ярко изразени очи и съвършена симетрия.

    Може би най-впечатляващо ще е това, че хората няма да мигат от горе на долу, а странично, за да се предпазват от космическата радиация. Експертите са издигнали  хипотезата, че хората по онова време вече ще са колонизирали  Космоса, и за да се предпазват от слънчевите лъчи ще трябва да имат по-тъмна кожа и големи очи.

    Клепачите ще станат по-дебели, а  веждите ярко изразени – за  да смекчат ефекта на ниската или нулева гравитация, която разрушава зрението и дезориентира.

    Най-вероятно хората ще имат импланти в мозъка за комуникация и забавление.

    12 мита на капитализма

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *