Учени: играчките LEGO вредят на психиката на детето

    Учени от Нова Зеландия неотдавна отправиха обвинения  срещу производителя на известния конструктор LEGO. Те считат, че лицата на тези играчки в последните години са станали по-сурови. Според експерти, тези играчки могат да окажат върху ума на детето отрицателно въздействие.

    Christoph Bartnek, представител на университета в Кентърбъри и колегите му са стигнали до заключението, че човечетата на LEGO са твърде груби. Така например преди две години, компанията пусна конструктор за деца по темата за аварията в атомната електроцентрала. Разбира се, пластмасовите лица на спасителите били  изплашени.

    Впрочем официалната позиция на компанията се крие в това, че те искат да запознаят децата със  суровите нюанси на реалността. Тогава скандалът  беше потулен, но след това, според учените, производителите от LEGO започват да отделят твърде много внимание на различни конфликти.

    Анализът на шест хиляди персонажи на популярния конструктор е доказал, че ако преди пет години, по-голямата част от героите са били  много жизнерадостни, сега по лицата им  доминират негативни емоции.

    От лабораторията за човешките отношения казват, че „злият“ конструктор може да се отрази негативно върху формирането на личността на детето.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *