Нобелов лауреат препоръча на Румъния да напусне ЕС, за да се отърве от „усмирителна риза на евросистемата“

    Лауреат на Нобелова награда препоръчва на Румъния да напусне Европейския съюз. Лауреатът по икономика сър Джеймс Мирлес заяви в интервю за  acordatcaleaeuropeanа.ro, че във връзка с условията на Германия, която настоява за намаляване на данъчните разходи на страната, като се пренебрегва  ръста на безработицата, Румъния трябва да се оттегли от ЕС.

    „Може да се мисли как да се промени ситуацията, но е трудно да се дават съвети. Вие сте в  доста тежко положение. Радикален отговор може да бъде излизане от ЕС. Вашата основа е разклатена, а тя  не може да бъде ремонтирана.

    Условията, наложени от Германия, отразяват желанието да се намалят данъчните разходи и да се намали, доколкото е възможно вероятността за неизпълнение на задълженията, без да се обръща внимание на други проблеми, включително безработицата. Хората не виждат добри резултати, а само влошаване. Нещо трябва да се направи, „- казва той.

    Икономистът заяви, че е „сигурен, че има  решение, което ще   намали  шока най-добре. Вие сте в състояние да разширявате и да увеличите заетостта на пазара на труда. Трудно ми е да мисля за други възможности, докато сте в „усмирителната риза на Евросистемата. „

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *