В Турция арестуваха 16 блогъри – подстрекавали към въстание (фото)

    Турските сили за сигурност са арестували в град Измир 16 блогъри по обвинения за разпространение на подривна информация в интернет. Както съобщава днес турската информационна агенция DHA, за  пет дни антиправителствени демонстрации  блогърите в  „социалните мрежи подстрекавали народа към  въстание и се занимавaли с пропаганда.“

    Според DHA, полицията е направила обиски на  38 адреси и всички задържани са изпратени в  местното управление за  сигурност. Съобщава се също така, че броят на задържаните може да се увеличи.

    Ето какво пише нашият читател vatev:

    масово хората не вярват че ще променят нещо, но са там и протестират. До момента не е регистрирано насилие срещу служител на реда. Смъртни случаи от протестиращите официално има 3, аз лично смятам че са много повече.

    Има отдалечени села и провинции в които хората не знаят какво се случва. Причините за тези протести са много, поводът беше разрушаването на парк Гези (едно от малките зелени места в Истанбул) и построяването на търговски център. Тук думата демокрация има съвсем друго значение от това,  което знаем ние, аз го определям по скоро като комунистическа демокрация – те му казват диктатура.

    Да имат свобода, но не тази,  която трябва да имат в 21 век. 6- дневна работна седмица, 15 дни отпуск в годината, забрана за продажба на алкохол след 22:00, насърчаване на носенето на фереджета и забрадки. Масово римуват Tayip с ayip, което означава срам/позор, още повече след безотговорното му заминаване в Мароко по време на протестите. От трибуна по телевизията сам каза че ще насъска своите съмишленици срещу протестиращите.

    9

    ankara3 33 32 30 27 24 20 11

    Снимки: vatev

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *