В Индия откриват банка само за жени

    Индийското Министерство на финансите е представило в Централната банка на страната проекта на първата в страната банка за жени, създаването на която ще бъде завършено до октомври тази година. Това съобщи ръководителят на отдела за финансови услуги в Министерството на финансите Раджив Tакру.

    Кредитната институция се очаква да отвори врати през ноември тази година. „Комисията, която трябваше да  подготви концепция на банката за жени, представи съответния проект в Министерството на финансите – каза той, цитиран от информационна агенция Press Trust.  Сега се нуждаем от одобрението на Резервната банка на Индия „.

    Според финансовия министър Чидамбарам Палняпана, едновременно ще зарабоят шест банкови клона в цялата страна  във всеки регион – на юг, запад, изток, север, север-източната и централната част на Индия.

    Предполага се, че в банката ще работят само жени, а кредитите ще се дават предимно на жените, по-специално, за развитието на техния бизнес. Уставният капитал на финансовата институция ще бъде 10 милиарда рупии / около 176 млн. долара /.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *