Eнрико Лета: Европа преживява криза на легитимност

    lettaЕвропа се намира в криза на легитимността, заяви в понеделник новият министър-председател на Италия Енрико Лета, говорейки в Камарата на представителите на Националния парламент.

    „Европейският съюз е в криза на легитимност в момент, когато гражданите повече от всякога се  нуждаят от нея“ – каза Лета, представяйки програмата на правителството, която положи  клетва пред президента на Италия Джорджо Наполитано, и сега трябва да получи доверие в  двете камари на парламента.

    Според италианския министър-председател, Европа като цяло и в частност Италия, преживяват „изключителен момент“, а сегашният период е „един от най-сложните и болезнени“ в историята на републиката.

    Освен това министър-председателят призна, че състоянието на икономиката остава тежко и е необходима дисциплина, за да справяне с  финансовите атаки. В този контекст той посочи редица мерки, които неговото правителство възнамерява да предприеме за справяне със ситуацията.

    Докладвайки  правителствената си програма Лета отбеляза също, че в случай на доверие в парламента, той веднага ще замине на официално посещение в Берлин,  Брюксел и Париж, за да покаже на колегите си проевропейската ориентация на правителството.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *