Само за мъже: 5 причини да си оставят брада

    bradaMother nature Network зарадва стотици хиляди брадати мъже от цял свят, запознавайки читателите си с пет причини да носят брада.

    На първо място, според данните, получени от учени в Университета на Куинсланд, брадата  блокира от 90 до 95% от ултравиолетовите лъчи, като намалява риска от рак на кожата. На второ място, космите, които растат в близост до носа, създават един вид филтър, през който не преминават малки частици прах и цветен прашец. Тази функция на брадата е особено полезна за мъже, страдащи от алергии и астма.

    Трето, космите не позволяват на кожата да „изсъхне“, запазвайки я хидратирана и по този начин забавят процеса на стареене на кожата на лицето и шията.

    Четвъртата основателна причина да не се бръсне може да се счита това, че брадата предпазва шията от студа по-добре от топъл шал, твърди Карол Уокър от Центъра по Трихология. ( Трихология е наука за косата и скалпа).

    И накрая, именно брадата защитава „собственика“ си от редица бактериални инфекции като циреи, възпаление на космения фоликул, казва Мартин Уейд, водещ дерматолог в една от болниците в Лондон.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *