Робин Худ бил гей и еколог

    hudУчени от Великобритания с помощта на многобройни легенди и балади се опитват да възстановят историческия образ на Робин Худ. Оказва се, че той, като истински бунтар, не се е придържал към всички традиции на своето време, обичал природата и я пазел, а може би е бил гей.

    Андрю Джеймс Джонстън, учен от университета в Берлин, който е убеден, че Робин Худ е съществувал в реалния живот, изяснил характера на неговата личност, пише вестник La Repubblica.

    „Последните филологически изследвания показват, че бунтовник  той е бил само по отношение на  обичаите и традициите, които същестуват в неговата епоха. Той живеел в гората, защото както и неговите приятели, също  любители  на природата,  презирали бурния градски живот „, – се съобщава в изследването.

    Според учените, най-вероятно Робин Худ е бил представител на нетрадиционна сексуална ориентация. В допълнение, приятелите му също са били такива.

    „Те решили да се отърват от постоянното преследване на хомосексуалистите, които се случват през цялата история. Младите хора  наистина са крали, но не за да разпределт плячката си сред бедните, а за финансиране на дейностите на тяхното общество с утопични идеи „, – се посочва в изследването.

    Историческият герой се е наричал наистина Робин Худ, е сигурен ученият.

    „Като лидер Робин не е заповядвал на приятелите си като диктатор“ – обяснява ученият. „Ако като гей и природозащитник Робин Худ се съживи днес, той щеше да се превърне в борец срещу бруталните диктатори – хомофоби, и  от него биха се нуждаели  потиснатите от тях народи,“ – казва Андреа Toркуини, автор на статията.

    „Сега за гей парадите се появи още един вариант за празничен костюм“ – се казва в статията, публикувана в италианското издание.

    Бел. ред.: Само трябва да изчакаме малко за да видим какъв ли е бил нашия Крали Марко…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *