Саудитска Арабия: жена поиска от годеника си да се ожени и за приятелките и

    svatbaУчителка от Саудитска Арабия поставила необичайно условие на мъжа, който и направил предложение за брак. Тя казала, че ще се омъжи за него, само ако той се съгласи да се ожени за нейните две приятелки, които преподават в същото училище.

    Както пише Gulfnews.com, това  предложение шашнало годеника. Той признава, че искал да се откаже, но приятелите и семейството го убедили да приеме това необичайно предложение. След сватбата  той взел три апартамента в една сграда, така че всяка жена да има отделно жилище.

    Действащите в Саудитска Арабия закони на шариата разрешават полигамията. Правоверният има право на четири жени, но трябва да се отнася  към тях еднакво. Това се отнася както за материалното подпомагане, така и за изпълняване на всички съпружески задължения.

    Преди няколко месеца  жител на Саудитска Арабия се ожени за ученичка в гимназията. Другите жени били класната на момичето, директорката на училището, където учи, и ръководителката на отдела за женско просвещение в района, където се намира училището.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *