Стивън Хокинг призова човечеството скоро да напусне Земята

    hokingИзвестният физик Стивън Хокинг призова човечеството  по-активно да усвоява Космоса, ако иска да съществува и в бъдеще. Според 71-годишния  космолог населението на Земята няма да преживее и хиляда години, „ако не напусне пределите на нашата крехка планета. “  Хокинг каза за това в медицинския център Cedars-Sinai в Лос Анджелис, където ученият посети лаборатория за стволови клетки, съобщи телевизионният канал CBS.

    „Ако разберем как работи Вселената, ще бъде възможно да я контролираме,“ – каза физикът. „Погледнете нагоре към звездите, не под краката си.  Бъдете любознателни, колкото и да е сложен животът, винаги има нещо, в което можете да успеете,“ – призова Хокинг персонала в лабораторията.

    Струва си да се отбележи, че един от най-популярните съвременни учени не за първи път насърчава хората да използват възможността да колонизират Космоса. Според   Хокинг  „нашият вид“ може да избегне катастрофата в  следващите два века, ако се заеме с търсенето на нов дом или дори няколко такива.

    Физикът вярват, че генетичния код на човечеството носи в себе си „егоистични и агресивни инстинкти“, които помогнаха на хората да оцеляват в миналото. „Човешката раса не трябва да поставя всичките си яйца в една кошница, или на една планета“, – отбеляза той в предишно интервю.

    В допълнение Хокинг смята, че извънземни цивилизации може наистина да съществуват, както и че се съмнява в намерението им да общуват по мирен начин с хората.

    „Ако извънземните ни посетят, мисля, че резултатът ще бъде същият, както по време на слизането на Христофор Колумб на бреговете на Америка. Това събитие се оказа не толкова добро за коренните американци,“ – каза той.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *