Koстов вече нямало да подкрепя Борисов

    Никога няма да подкрепя Бойко Борисов като премиер на страната в парламента, защото той се провали и превърна социалната криза в политическа. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов по  БНТ.

    „Как да бъде подкрепен премиер, който не можа да реши икономическата криза в продължение на 4 години и като мантра повтаря за строителството на магистрали, а е построил 117 км“,  попита Костов, който през юли 2009 г. като съпредседател на „Синята коалиция“ гласува „за“ правителството на Борисов.

    По думите му 117 км магистрали е нищожно усилие на правителството, защото „в ония гладни години“ кабинетът на ОДС е построил 99 км и не се хвали. „Обявявам това за нищожно усилие на правителството и не може да се повтаря като будистка мантра, за да се разбият негативните настроения на психиката на хората“, заяви той.

    Костов отхвърли твърденията, че с провалената коалиция със „Синьо единство“ десницата е умряла. „Десница означава хора, които считат, че решаването на всички проблеми минава през предприемачеството и защита правата на хората да инвестират и да прибират плодовете на своя труд“, смята той. По думите му всички опити да се намерят други решения, извън тези, са доведоли да икономическа и социална криза.

    В отговор на въпрос той каза, че ДСБ е за запазване на 10% данък на доходите над минималната работна заплата. Посочи, че т.нар. плосък данък в българския вариант го има само в Грузия и навсякъде, където той действа е с необлагаем минимум. Ние сме уникални с Грузия, единствени облагаме доходите на хората с минимална работна заплата, коментира Костов.

    В отговор на въпрос Костов каза, че не може да работи добре с хора, които са си сложили тарнспарант „Никога повече комунизъм! Станишев и Костов, Кунева и Доган, изЧЕЗвайте“ (на централата на СДС на ул. „Раковски“ 134), с хора, които са отишли при Бойко Борисов и са нарекли собственото си правителство най-големият провал на прехода. Как се работи с демотивирани хора, които не искат да отидат на избори, каза още лидерът на ДСБ по повод отказа на „Синьо единство“ да участва в парламентарния вот.

    http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/04/06/2036551_kostov_nikoga_niama_da_podkrepia_borisov_za_premier/?ref=rss

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *